V obci sa uskutočnil prvý ročník behu do vrchu Banské-Mláčky

18.10.2009 Celý región

Banské 18. októbra (TASR) - Na prvý ročník behu do vrchu Banské - Mlačky dnes prišlo 45 bežcov rôznych vekových kategórií.
Trať, ktorej štart bol pred miestnym obecným úradom, bola dlhá 6,4 kilometra a v cieli v sedle Mlačky dosiahla prevýšenie 326 metrov.
"S prvým ročníkom preteku sme veľmi spokojní, pretože prišiel dostatočný počet bežcov, medzi ktorými malo zastúpenie aj nežné pohlavie. Teší nás aj návšteva pretekárov z Ukrajiny, " uviedol organizátor behu Michal Ivančo. Zároveň dodal, že v okolitom regióne ide v tejto bežeckej sezóne o jedno z posledných športových podujatí obdobného charakteru.
Do cieľovej roviny v sedle Mlačky dorazili najrýchlejšie Jozef Urban s časom 24,39 minúty, bežiaci za klub Obalservis Košice, na druhom mieste dobehol Anatolij Malyj z Ukrajiny za 24,45 minúty. Z tretej priečky sa tešil Jaroslav Szabo z klubu Atu Košice s časom 25,43 minúty.
Najmladším účastníkom preteku v hlavnej kategórii bol 12-ročný Jakub Pačuta zo Športového klubu (ŠK) Banské, najstarším 68-ročný Andrej Ivančo taktiež z banského ŠK.
 

Vyberte región